čtvrtek 11. října 2018

Alpha amylase


"An amylase is an enzyme that catalyses the hydrolysis of starch into sugars. Foods that contain large amounts of starch but little sugar, such as rice and potatoes, may acquire a slightly sweet taste as they are chewed because salivary amylase degrades some of their starch into sugar. Amylases are used in breadmaking and to break down starch (found in flour) into simple sugars. Yeast then feeds on these simple sugars and converts it into the waste products of alcohol and carbon dioxide. This imparts flavour and causes the bread to rise."

Moje prohlášení Právě jsem zjistila, že jíst polévku, když fouká vítr, není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. vyvolalo takovou vlnu veselí, že jsem začala uvažovat, zda z něj nevyvinout zbrusu novou sadu vtipů.

Jíst špenátovou polévku, když fouká vítr, není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Náznak hořkosladké nostalgie.
Jíst chřestovou polévku, když fouká vítr, není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Kdejaký labužník zamáčkne slzu.
Jíst brokolicovou polévku, když fouká vítr, není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ten si vychutnají jen někteří.
Jíst bramborovou polévku, když fouká vítr, není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Pro všechny, co si váží tradic.
Jíst tomatovou polévku, když fouká vítr, není zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Zlatý hřeb celé série.

Pak už určitě nikdy nebudu obědvat sama.

1 komentář:

  1. Brokolice a bezmasé. To říká má láska. No, může se mýlit. :D

    OdpovědětVymazat