pondělí 15. října 2018

5HT-receptor

"5-hydroxytryptamine receptors or serotonin receptors are a group of G protein-coupled receptors and ligand-gated ion channels found in the central and peripheral nervous systems. There is evidence for abnormalities of serotonin receptors in depression, which regulates serotonin function. Decreased availability of this receptor has been found in multiple brain areas of patients with major depressive disorder, although this abnormality is not highly specific for depression and has also been found in patients with panic disorder."

Na samém dně prokrastinační propasti se povaluje přecpaný koš na odpadky.
Dnes jsem v něm ukořistila užitečnou příručku s názvem "Jak strávit večer vyplňováním online psychiatrického testu ve snaze odhalit všechny diagnózy odpovídající podivnému chování vaší kočky".

(Probouzíte se příliš brzy?
Extrémně.
Objevují se u vás náhlé a bezdůvodné stavy vyplašenosti, zděšení a paniky?
Dosti silně.
Máte touhu lámat, rozbíjet nebo jinak ničit věci?
Extrémně.)

Můj obvyklý večerní program se zpravidla skládá z toho, že na střídačku pláču a pojídám nezdravé pochutiny, takže zjištění, že bydlím s depresivním, úzkostným stvořením, které je silně přecitlivělé, zaujímá hostilní postoje a v jehož chování jsou přítomny prvky paranoidního chování, by mě nemělo ani trochu překvapovat.

Nejspíš bych už konečně měla zasíťovat okna.

1 komentář:

  1. Disorder paniců se projevuje zakoktáváním, když je poblíž vnadná (vdaná) slečinka. :D

    OdpovědětVymazat