pátek 14. prosince 2018

Histone H1

"Chromatin is a complex of DNA, RNA, and protein found in eukaryotic cells. Its primary function is packaging very long DNA molecules into a more compact, denser shape, Histone H1 is one of the five main histone protein families which are components of chromatin in eukaryotic cells. H1 is involved with the packing of the "beads on a string" sub-structures into a high order structure, Unlike the other histones, H1 does not make up the nucleosome "bead". Instead, it sits on top of the structure, keeping in place the DNA that has wrapped around the nucleosome."

Stojím v rohu autobusového nádraží a pozoruji jednotlivá nástupiště, srovnaná ve vojensky přesných zástupech. Na některém z nich možná Statistik čeká na poslední spoj domů.
Nebo taky ne.

Je pozoruhodné, říkám si, že mohu věnovat tolik procent své myšlenkové kapacity někomu, koho bych už nejspíš ani nepoznala, kdyby šel proti mně po ulici.

Vím, že mě nezachrání.
Nikdo mě nezachrání.

Prázdnotu zaplním koláčem s tvarohem a povidly a kávou, z níž voní skořice.

Jak se blížíme k Pardubicím, je stále větší bílo, jako by někdo vzal obrovitou gumu a postupně mazal z obrazů krajiny za okny rostliny, kamení i cesty.
Aspoň mám jistotu, že až nadejde ten správný čas, budu moci vyjet vlakem někam za Třebovou, ponořit se po krk do závějí a nechat se proměnit v několik litrů husté bílé mlhy.

Musím se někdy někoho zeptat, jestli lidé v jeho snech mají obličej.




1 komentář:

  1. Jestliže nemají, jsi po krk ve sračkách. Značí to, že máš niterný konflikt s lidmi na té emocionální úrovni, kdy k sobě promlouvají ega a superega.
    Všecko se dá samozřejmě léčit - do určitého bodu. Nyní jsi zralá na psychiatra.

    OdpovědětVymazat