úterý 4. prosince 2018

Anachronism

"Glial cells are the often overlooked wallflowers of the neural family. They are, however, just as important as neurons. Glia protect, nourish and respond to neurons in a very intimate way. Without glia, neurons could not be neurons. Anachronism is a secreted glial glycoprotein that inhibits premature neuroblast proliferation. It illustrates, on a biochemical level, just how important glial cells are to neural development."

Dokázala jsem ze sebe vypravit pouze tři slova, přestože mi hlavou proběhlo nepočítaně možností, co bych ještě mohla - a měla - dodat.

("Ahoj."
"Ahoj. Můžeme přepnout do psané formy?"
"Můžeme... Asi.")

Takhle, přesně takhle, se ze skutečných kamarádů stávají kamarádi imaginární.

To, co je nemožné, bude nakonec nevyhnutelné.

2 komentáře:

  1. Když přijdeš o prst, ale doktoři Ti ho včas přišijí, nervy znovu srostou, protože obaly nervů tvořené gliovými buňkami zůstanou na místě. Když si při úrazu přerušíš míchu, zůstaneš ochrnutá, protože gliové buňky v centrální nervové soustavě jsou hysterické krávy. Zkrátka i sebedůležitější individua někdy člověka můžou poslat do kolen.

    OdpovědětVymazat
  2. Jeden pochybný člověk mi svěřil příběh, který byl neuvěřitelný. Prý potkal v Tibetu člověka stiženého syndromem Benjamina Buttona. Jak stárl, mládl, až se z něj nakonec stalo batole.

    OdpovědětVymazat