sobota 8. srpna 2020

Arbutus unedo, planika obecná

Neděle
Rozbíjím nádobí ve velkém a za trest se nechám škrábat dravou šelmou, která si nás adoptovala pro tři masové tyčinky a čtyři dny staré rybí vnitřnosti.
Hlavonožčí pravda je prý podivnější než fikce.

Pondělí
Kočka po ránu nosí do postele antrax, jen místo nepopsané obálky k jeho doručení používá vlastní kožíšek.
Paměť je barvoslepá žena, tyrkysový kajak však stále neodplul.

Úterý
Slunečník podlehl minerálnímu rozvratu a také symbióza pagody a pistácie je v ohrožení. Bouře na ostrovech bývají prudké a nemilosrdné. Nezbývá než věřit, že týden stará předpověď počasí nemohla předvídat také to, jak neuctivě zahodím lebku uhynulého racka zpátky do moře.

Středa
Indonéské opice se s oblibou věnují zpívání duetů a ty, co pocházejí z Nizozemí, zase pilně navštěvují kurzy skotské angličtiny.
Umývat nádobí v den, kdy je zasaženo, se nevyplácí.

Čtvrtek
Po průchodu místy se zvýšeným rizikem kotníkových epizod objevujeme pláň malého významu a velkých puklin. Místo slavnostního vztyčování vlajky se ukrývám v kamenném hnízdě, to abych nepřekážela ve výhledu na hory a moře. Hlavně nesmíme dopadnout jako Bába pod kořenem.

Pátek
Na poslední chvíli sestavuji seznam latinských jmen s poselstvím (z tkaniny bazénu se totiž člověk snadno nevymotá) a nad nutellovou palačinkou s překvapením zjišťuji, že mám nárok na jazykový certifikát na úrovni rodilého mluvčího v řeči Teletubbies. V čase, který zbývá, se měním v kolesový parník.

Sobota
Všech sto dvacet kun se podílí na opravě pneumatiky, velká fíková loupež se však ani tak neobejde beze svědků.
Začne-li samice ježka snášet vajíčka, je vhodné přesunout ji do kurníku a do jiného živočišného řádu.

1 komentář:

  1. Víš, že jsem s mistrem Bábou chodil na střední? On tam tedy stejně jako já moc nedocházel...

    OdpovědětVymazat