čtvrtek 30. července 2020

Quercus ilex, dub cesmínovitý

Pátek
Podlehnutí iluzi nadbytku času často nakonec vede k jeho akutnímu nedostatku. Nespornou výhodou sice zůstává, že nastalá situace poskytuje dost prostoru pro kachní box i citronovou zmrzlinu, je však zapotřebí domnělého infarktu, aby mě zachránil před matracovou katastrofou.

Sobota
Přespáváme v bytě s nebezpečnými stropy a ze stěny nás místo svatých obrázků chrání fotografie svalnatého zápasníka.
Slovinsky směsný odpad se řekne ostali odpadki.

Neděle
Detekuji kovy bez detektoru kovů a periferním viděním se pokouším zahlédnout kometu, kterou téměř nelze spatřit bez dalekohledu.
Duše člověka prý sídlí v kůži.

Pondělí
Provoz na mravenčí dálnici ustal a vosy se pohybují na ostří nože.
Zahalování tváře je prý efektivním způsobem, jak si zatarasit cestu k druhým. Už se ani nedivím, že jedna část mého já u toho touží zůstat.

Úterý
Maminka užívá vitamíny podporující zdravou srst a peří a rodí ulity zákonem chráněných mlžů. Kolečko na suť jménem Nina smutně stojí pod fíkovníkem.

Středa
Příliv přinesl rozpuštěné fekálie a také stojaté vody se pomalu začínají kazit. Ve spalujícím horku si opatřuji pěstní klín proti frustraci a divokým prasatům. Škeble cvakající svými lasturami se neplazí pouze v pražských ulicích, ale i po vyprahlých cestách Středomoří. 

Čtvrtek
Mé pokusy vysvětlit pojem "tinktura z černého bezu" kombinací pantomimy, latinského názvosloví a rozostřených fotografií zůstávají nepochopeny, zato jsou však odměněny pokutou za parkování. Návštěva středomořské makie je vhodným tipem na výlet pro osoby se sklony k sebepoškozování.

1 komentář: