čtvrtek 1. listopadu 2018

Pectin lyase

"Pectin lyase is an enzyme that breaks down pectin, a polysaccharide found in plant cell walls. It is produced commercially for the food industry from fungi and used to destroy residual fruit starch, known as pectin, in wine and cider."

Uprostřed pokoje se osaměle povaluje nešťastný korkový špunt (včera ztratil zaměstnání i byt, a tak se, ubožák, chtěl utopit ve víně, ani to se mu však nepodařilo) a dotěrná vůně hřebíčku a badyánu po kouskách pozřela všechen vzduch.

V ranním slunci připravuji kočkám stínohru (když jsou dostatečně zaujaté pohybujícími se obrazci, mrštím po nich noční košili a zbaběle vběhnu do sprchy).

Do laboratoře vcházím se zoufalým zvoláním Kde jsou mé košíčky?!

Místo Sobí hory jsem si pořídila Stepního vlka.
To je špatné znamení.

1 komentář:

  1. I knižní vkus prochází děsivou metamorfózou. Pořiď si spíš Amok, to je čtení pro tebe.

    OdpovědětVymazat