pátek 25. prosince 2020

Euphorbia pulcherrima, pryšec nádherný

Čtvrtek
Při snídani pročítám článek o mutacích způsobujících čtyřuchost koček a při obědě využívám poslední šanci koupit památeční limonádu se zajícem, abych měla sbírku zvířat kompletní.
Na dně sklenky bílého vína lze nalézt anatomický preparát srdce.

Pátek
S překvapením zjišťuji, že můj toustovač obsahuje i vyměnitelný nástavec na vafle. Mohla jsem na to přijít už dávno, kdybych se ho ovšem usilovně nepokoušela proměnit v archeologický artefakt přinášející cenné poznatky o životě roky starého připáleného sýra.

Sobota
Poprvé v životě se mi zkazila Nutella. Začínám se obávat, že se mnou není něco v pořádku.

Neděle
Po devíti letech peru záclony a vymetám z lednice mrtvé škvory a vyschlé červy, za odměnu se však dočkám pouze výčitek. Jediný, kdo mi nosí květiny, je můj virtuální kamarád Pokémon.

Pondělí
Všichni plaveme v moderní elektromagnetické polévce, na jejíž hladině vznikají vlny schopné měnit lidské vědomí.
Neviditelná Betlémská hvězda je prý předzvěstí konce světa; ten už však možná dávno proběhl a my si ani nevšimli toho, že už neexistujeme.

Úterý
Na zakázku se pokouším přeměnit kočku v jednorožce a místo předvánočního úklidu vytvářím kočičí antimemes - memes tak nevtipné, že každý hned raději zapomene na chvíli, kdy je viděl.

Středa
Vylévám čtyři lahve plné převařené ostrovní vody a statečně bojuji s onemocněním virem Veverských Knínic. Pokud letos nebudeme mít vánoční stromeček, je to proto, že se nám ztratil někde mezi sběrnými krabicemi a kbelíky se špinavou vodou.

Čtvrtek
Večeřet na Štědrý večer při svíčkách se vyplatí - aspoň není tolik vidět všudypřítomná špína a propálené díry ve svátečním ubrusu, který loni slavil Vánoce tři měsíce v kuse.

Pátek
Z příběhu pojednávajícím o zlatu v hrdle a chlapíkovi mávajícím štětkou na záchod vyplývá jedno zásadní ponaučení: Nejezte žáby, nebo budete mít fakt divné stavy.

1 komentář:

  1. Jsi mnohem nádhernější než pryšec! Jsi takové roztomilé, pořádkumilovné zvířátko, velice poslušné zvířátko. Nezapomeň, že i přes sebevětší zranění útěchu nalezneš v náruči páníčka.

    OdpovědětVymazat